Menu

  • collapseDeutsch (476)
  • collapseEnglish (63)
  • expandEspañol (65)
  • expandFrançais (75)
  • expandItaliano (33)
  • collapseNederlands (28)
  • expandOther Languages (8)
  • expandTürkçe (60)
  • expandРусский (20)

Met politie, mensen als Zwickel en media zoals "Bild" forceert het Duitse impérialisme het verdergaande fascistische optreden tegen de arbeidersbeweging:

De leiding van de IG-Metall breekt met haar eigen Statuten:

Met politie, mensen als Zwickel en media zoals "Bild" forceert het Duitse impérialisme het verdergaande fascistische optreden tegen de arbeidersbeweging:

Met politie, mensen als Zwickel en media zoals “Bild” forceert het Duitse impérialisme het verdergaande fascistische optreden tegen de arbeidersbeweging:
De leiding van de IG-Metall breekt met haar eigen Statuten:
het afbreken van de staking zonder eerste stemming!
Vier weken lang, van 1. 6. 2003 tot 28. 6. 2003 staakten de arbeiders van de metaal- en electro-industrie in de tariefzones Saksen, Brandenburg en Berlijn (Oost) voor de 35-urige werkweek en het voortbestaan van de reeds afgesloten tariefverdragen. De coliega’s van de staalindustrie siaakten tegelijkertijd een week mee. Deze gerechtvaardigde strijd voor gelijk loon voor gelijke arbeid in Duitsland was allang noodzakelijk. Het moest eindelijk afgelopen zijn, dat er in de zogenaamde nieuwe bondslanden 8,6procent minder geld voor hetzelfde werk betaald wordt. Want de coliega’s krijgen voor 38 uur hetzelfde loon als hun coliega’s in het Westen voor 35 uur. Vanaf het begin werden de stakers met een gigantische hetzcampagne geconfronteerd, niet alleen door de kapitalistische banden, maar ook door de Berlijnse politici en de burgerlijke media. Met hetztirades als: ‘de Duitsers werken bijna 400 uur te weinig’, ‘de regio sterft’, ‘de IG-Metall laat een bloedig spoor na’ werd geprobeerd het stakingsfront te breken. Voor de stakers totaal verrussend en de loch al spaarzaam aanwezige democratische regels binnen de vakbond met voeien tredend (het afbreken van een staking is volgens de IG-Metall reglementen pas mogelijk na een eerste stemming), trad de voorzitter van de IG-Metall Zwickel op 28. 6. 03 na een vergeefse onderhandelingsronde voor de pers en verklaarde de capitulatie van de IG-Metall : de slaking zou mislukt zijn en wordt heeindigd. De nieuwe kwaliteii van de hetzcampagne van de burgerlijke media, de massaie inmenging van de burgerlijke politici tot aan de oproep de loonstrijd direct te beëindigen, en dat in samenspel met de activiteiten om de staking af te breken door de bedrijfsvorsten van de automabielindustrie in West Duitsland en het ondemocratische afbreken van de staking door Zwickel, achteraf goedgekeurd door het bestuur van de IG-Metall, toont de voortschrijdende toename van het fascistische gedrag tegen de arbeidersbeweging in Duitsland. ” Het begin van de staking voor de gerechtvaardigde eis naar de 35-urige werkweek De staking werd gevoerd met het doel eindelijk ook in Oost Duitsland de 35urige werkweek in le voeren. De werkgeversorganisaties beloofden elkaar van de tariefonderhandelingen in ieder geval de herinvoering van de 40-urige werkweek en waren İn de metaal- en electro-industrie tot geen enkele concessie bereid.
De staking gaat ondanks intimidaties verder!
Ondanks de massaie hetzcampagne door de Berlijnse politici en de media staaktcn op 19.06 nog steeds in totaal 11.300 arbeiders in 15 bedrijven.
“Ook bij de Federal Mogul hadden stakingsbrekers eerst geen kans. De toegangswegen waren geblokkeerd. De leider van het hedrijf Thomas Werner berichtte op 20. 06. geheel vanstreek: ‘We hebben net geprobeerd een bus met stakingsbrekers naar het werk te brengen, voor 100 meter hebben we meer dan een uur nodig ge~ had’”(…)

Comments are closed.