Menu

  • collapseDeutsch (476)
  • collapseEnglish (63)
  • expandEspañol (65)
  • expandFrançais (75)
  • expandItaliano (33)
  • collapseNederlands (28)
  • expandOther Languages (8)
  • expandTürkçe (60)
  • expandРусский (20)

In memoriam Op 10 maart 2005

stierf kameraad Albert Odentahl op de leeftij d van 76 j aar ten gevolge van kanker.

In memoriam Op 10 maart 2005

In memoriam Op 10 maart 2005
stierf kameraad Albert Odentahl op de leeftij d van 76 j aar ten gevolge van kanker.
Als verantwoordelijk kameraad voor het orgaan “Gegen die Strömung” heeft hij meer dan 30 jaar zijn kracht gestoken in de opbouw van een werkelijke communistische partij Nog in november 2004, discuteerde hij intensief mee bij het opmaken van de “toetsstenen”, die op de Hie partijconferentie van “Gegen die Strömung” aangenomen werden.
Zijn haat tegen het kapitalisme, zijn diepe proletarisch-internationalistische houding, zijn realistische inschatting van actuele zwakten en het fundamentele potentiaal van de strijd der arbeidersklasse, zijn treffende analytische bemerkingen ten aanzien van de racistische en nationalistische ophitsing, zijn door harde Studie gevormde overtuiging van de noodzakelijkheid van het wetenschappelijk communisme zullen wij missen.
Zijn jeugd in de Nazi-tijd beleefde kameraad Albert in Keulen in de omgeving van de “Edelweiss-Piraten”, verafschuwd door de HJ (Hitler Jeugd), verheugde hij zieh in de laatste jaren van het Nazi-regime over elke neergeschoten Nazifunctionaris in Keulen. Nadat hij bij de overdracht van broodrantsoenen aan Sovjet-dwangarbeiders aangebracht werd, beleefde hij de realiteit van de Gestapokelder in Keulen. Na 1945 was hij als arbeider in de bouw aan het werk, hij beleefde de verdraaide “denazificatie” in West Duitsland als een procès, waarin zieh de folterende Gestapo- beambten elkaar bevestigden, de gevangenen “steeds beleefd en correct” behandeld te hebben, en op die manier hun plaats vonden in het Westduitse politieapparaat.
Zijn bewondering voor de eigenlijke hoofdzake lijke overwinnaars over het Nazifascisme , de so cialistische Sovjet Unie en zijn leger en bevolking ebde niet weg: hij zag duidelijk, welke kwalijke “vreedzame” weg de dood geboren “DKP” insloeg.
Hij zag, hoe Stalin met anticommunistische frä sen belasterd werd en de voormalige Sovjet Unie nu als een politiestaat zelf kapitalistisch en impe rialistisch als concurrent en niet als klassenvijand tegenover de andere imperialistische grootmach ten stond.(…)

Comments are closed.